Поради, які допоможуть зберегти їжу безпечною до вживання, підготували в Центрі громадського здоров’я України.
Українцям радять:
Подбати про . У холодильнику має бути температура 4°С або нижче. У морозильній камері — 0°С або нижче.
, щоби мати змогу зберегти температуру їжі за температури 4°С або нижче, якщо доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбати сухий лід або блоковий лід.
Коли вже електроенергію відключили, . Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, треба помістити лід до продуктів у холодильник.
Ніколи . Якщо є сумніви, її потрібно викинути. Викидати з холодильника потрібно продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду. Викидати треба будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.
що є в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Радять викинути їжу, якщо температура вище 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику чи морозилці.
, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.
: Що робити черкащанам, коли вимкнули світло.
Джерело: https://dopomogaplatnyku.ck.ua/category/cherkassi-news/
Discussion about this post